Kwekerij Morning Glory
Welkom bij Kwekerij Morning Glory

De eerste openingsdag van Kwekerij Morning Glory in 2018 is op zaterdag 21 april van 10.00 - 16.00 uur. Wij starten dan het voorjaarseizoen met onze grote collectie eenjarige planten en onze hanging baskets. Daarnaast vindt u op onze kwekerij een groot assortiment bijzondere vaste planten en bijzondere kuipplanten ofwel meerjarig niet winterharde planten.

Openingstijden Kwekerij Morning Glory 2018

21 april tot en met 28 juli - donderdag, vrijdag, zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
4 augustus tot en met 24 november - zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
 
Ook op Koningsdag, vrijdag 27 april, en Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn wij geopend van 10.00 - 16.00 uur.
 
U kunt bij ons ook met pin betalen.

Programma Kwekerij Morning Glory 2018

Workshops Zomer hanging basket maken

Een hanging basket maken waar u van het voorjaar tot het najaar van kunt genieten? Dat kan tijdens onze workshop Hanging basket maken waarin u onder begeleiding en volgens een vast ontwerp een eigen hanging basket maakt met zo’n 20 planten. U kunt zich inschrijven voor drie kleurthema’s: Pastel, Bont of Paars-Blauw-Wit. De kosten van een workshop zijn € 47,50, inclusief koffie/thee bij ontvangst, kunststof klepjes basket, circa 20 planten, baskethouder voor transport en verzorgingsinformatie. De workshops worden gegeven met maximaal 10 deelnemers. Na de workshop is er gelegenheid tot bezoek van onze kwekerij en eventuele aanschaf van planten. Aangeraden wordt eigen tuinhandschoenen mee te nemen indien u dat zelf prettiger vindt werken.

Inschrijven voor een workshop kan door een mail te sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl. 

U kunt zich aanmelden voor de volgende data:
Zaterdag 7 april 10.00 – 12.00 uur – Pastel - VOL
Zaterdag 7 april 14.00 – 16.00 uur – Pastel
Zondag 8 april 10.00 – 12.00 uur – Paars Blauw Wit
Zondag 8 april 14.00 – 16.00 uur – Paars Blauw Wit - VOL
Woensdag 11 april 10.00 – 12.00 – Bont
Woensdag 11 april 14.00 – 16.00 uur – Bont
Zaterdag 14 april 10.00 – 12.00 uur - Pastel - VOL

Internationale kwekerijdagen Bingerden

Van vrijdag 15 juni tot en met zondag 17 juni 2018 neemt kwekerij Morning Glory weer deel aan de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden. De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving.
Voor openingstijden en meer informatie verwijzen wij u naar de website van Bingerden.

Tijdens de Bingerden-dagen is de kwekerij ook gewoon geopend van 10.00 - 16.00 uur.

Plantenverkoopdag Botanische Tuinen Utrecht

Op zaterdag 1 september 2018 van 10.00 – 16.30 uur vindt de jaarlijkse Plantenverkoopdag plaats in de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht. Tijdens deze dag zal Chris met een stand namens Kwekerij Morning Glory aanwezig zijn. Op deze Plantenverkoopdag staan diverse kwekers met najaarsbloeiende (rots)planten en bolgewassen. Meer informatie over de Plantenverkoopdag en een overzicht van deelnemende kwekers vindt u op de website van de Botanische Tuinen van Utrecht.

Kwekerij Morning Glory is op zaterdag 1 september ook gewoon geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Najaarsmarkt Hortus Amsterdam

De Hortus Amsterdam organiseert op 22 en 23 september 2018 van 10.00 – 17.00 uur haar jaarlijkse Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen. Chris Tilanus van Kwekerij Morning Glory is ook met een stand op de najaarsmarkt aanwezig voor de verkoop van najaarsplanten en bijzondere planten. Meer informatie is vanaf de zomer te vinden op de website van Hortus Amsterdam.

De kwekerij is zaterdag 22 september ook gewoon geopend van 10.00 - 16.00 uur.

Workshop Winter Hanging basket maken

Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops waarin u onder begeleiding volgens een vast recept een hanging basket maakt met winterbloeiende en groenblijvende planten. 
 
In oktober vinden de workshops plaats voor het maken van een winter hanging basket. Vanaf augustus vindt u daarover meer informatie op onze website.

Bezoek tuinclubs aan kwekerij Morning Glory

Wij ontvangen op afspraak ook tuinclubs. Bezoek aan onze kwekerij met rondleiding is in de maanden april en mei alleen mogelijk buiten onze openingstijden. Heeft u interesse in een bezoek aan onze kwekerij met uw tuinclub? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl.

 
Grote collectie eenjarige zomerbloeiers op kleur


Grote collectie zelfgemaakte hanging basket in vele kleuren


Workshop Hanging basket maken Pastel


Workshop Hanging Basket Maken Bont


Workshop Hanging Basket maken Paars Blauw Wit