Kwekerij Morning Glory Varia


Openingstijden 2017 Kwekerij Morning Glory

22 april t/m 29 juli 2017 - donderdag, vrijdag, zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.
 
augustus 2017 - gesloten

2 september tot en met 25 november 2017 - zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.


Ook op Koningsdag donderdag 27 april en op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei 2017 zijn wij geopend van
10.00 - 16.00 uur.

U kunt bij ons ook met pin betalen.

Contact kwekerij Morning Glory

Kwekerij Morning Glory is te bereiken via info@kwekerijmorningglory.nl of telefonisch via 06 54281334.

Nieuwsbrief kwekerij Morning Glory

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van kwekerij Morning Glory? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Stuur daarvoor een mail naar: info@kwekerijmorningglory.nl.

Facebook, Google+ en Instagram

Volg kwekerij Morning Glory ook op facebookGoogle+ en Instagram.

Laatste nieuws


- 16 juni 2017 -
Eugénie van Weede Prijs gewonnen tijdens Bingerden 2017
Kwekerij Morning Glory heeft tijdens de Internationale Kwekerijdagen 2017 op Bingerden de Eugénie van Weede Prijs gewonnen voor onze stand. Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Meer informatie over de prijswinnaars vindt u op de website van Bingerden.- 12 juni 2017 -
Kwekerij Morning Glory aanwezig tijdens Bingerden 2017
Van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni vinden de jaarlijkse internationale Kwekerijdagen plaats op landgoed Bingerden in Angerlo. Een unieke gelegenheid om bij vele kwekers bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden. Ook Kwekerij Morning Glory is met een stand aanwezig tijdens deze drie dagen. Wij zullen daar weer met een bijzonder assortiment planten staan. Daarnaast is de kwekerij ook gewoon open van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Meer informatie over Bingerden vindt u op de website van Bingerden. www.bingerden.com.- 5 juni 2017 -
Nieuws in de maand juni
Voorbereiding voor internationale Kwekerijdagen in volle gang, hanging baskets en eenjarige planten zijn door ons geknipt, veel nieuwe eenjarige klimplanten in het assortiment en een oproep voor het insturen van een foto van bij ons gekochte hanging baskets. Dit en meer leest u in de nieuwsbrief van de maand juni. Nieuwsbrief lezen.

- 15 mei 2017 -
Nieuws in de maand mei
In onze nieuwsbrief van mei leest u meer over onze deelname aan de Internationale Kwekerijdagen op landgoed Bingerden, de nieuwigheden in ons plantenassortiment en de ware bloemenzee waarin we ons momenteel bevinden door de volop bloeiende eenjarigen en handgemaakte hanging baskets. Nieuwsbrief lezen.

- 19 april 2017 -
Nieuwsbrief april is verschenen
Vanaf zaterdag 22 april 10.00 uur is kwekerij Morning Glory weer geopend. In onze nieuwsbrief van april leest u onder andere over het grote aanbod van hanging baskets, eenjarige planten, meerjarige niet winterharde planten en nieuwigheden in ons assortiment. Nieuwsbrief lezen.- 8 maart 2017 -
Workshops Hanging Basket maken
Onder begeleiding een hanging basket maken volgens een vast ontwerp? Dat kan tijdens onze workshops die  wij in april geven. U kunt deelnemen aan een workshop Pastel basket maken of aan een workshop
Bonte basket maken. Meer informatie over de workshops vindt u op de pagina Programma.

Bonte basket                                                         Pastel basket
Bonte basket   Pastel basket

- 6 maart 2017 -
Nieuwsbrief maart 2017 is verschenen
In de nieuwsbrief van de maand maart volop workshop en cursus nieuws: hanging baskets maken, tips krijgen over zaaien en stekken en de rozen snoeicursus bij Belle Epoque. Nieuwsbrief bekijken.

- 19 oktober 2016 -
Nieuwsbrief oktober 2016
De nieuwsbrief van oktober van kwekerij Morning Glory heeft onder andere nieuws over overwintertips voor uw planten, ons assortiment in 2017 en onze workshops. Nieuwsbrief bekijken.

- 28 september 2016 - 
Winter Hanging Baskets vanaf 1 oktober verkrijgbaar

Wilt u in de winter ook kunnen genieten van kleur in de tuin? Vanaf zaterdag 1 oktober heeft kwekerij Morning Glory weer een breed assortiment kant-en-klare winter hanging baskets beschikbaar. De baskets zijn handgemaakt en hebben verschillende kleuren. U kunt deze winter baskets in uw tuin of op uw balkon ophangen of neerzetten. Wilt u zelf een basket samenstellen met winterplanten, dan hebben wij volop keuze aan bijvoorbeeld Violen, Hebe, Skimmia, Nandina, Festuca, Cyclamen en Corokia. Bekijk het foto-album van onze Winter Hanging Baskets op Facebook.
- 6 september 2016 -
Nieuwsbrief september 2016
In onze nieuwsbrief van september leest u meer over ons najaarsassortiment, de data van de workshops voor het maken van een winter hanging basket, onze deelname aan de Najaarsmarkt van Hortus Amsterdam en de start van de verkoop van onze zelfgemaakte winter hanging baskets. Bekijk de nieuwsbrief.

- 14 juli 2016 -
Nieuwsbrief juli 2016
Onze nieuwsbrief is weer verschenen. Met tips over knippen en voeding en informatie over welke zomerbloeiers momenteel in bloei bij ons te zien zijn. Bekijk de nieuwsbrief.

- 23 juni 2016 -
Afsluiting eenjarigen seizoen
Het eenjarigen seizoen is bijna ten einde. Daarom bieden wij u vanaf zaterdag 25 juni tot en met zaterdag 9 juli ons assortiment eenjarigen, baskets en opgemaakte potten met voordeel aan. In de nieuwsbrief die vandaag is verschenen leest u meer hierover. Nieuwsbrief lezen.

- 12 juni 2016 -
Internationale kwekerijdagen op landgoed Bingerden
Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni is kwekerij Morning Glory aanwezig op de internationale kwekerijdagen op Huis Bingerden in Angerlo. In onze stand vindt u een breed assortiment bijzondere planten, opgemaakte plantpotten en hanging baskets. De foto's geven een impressie van welke planten u in onze stand zult vinden.

- 1 juni 2016 -
Nieuwsbrief juni is verschenen
In de nieuwsbrief onder meer nieuws over onze huidige plantencollectie, onze aanwezigheid tijdens de Internationale Kwekerijdagen op Huis Bingerden, de hanging basket knipdemonstratie die Chris komende zaterdag geeft en nog veel meer. Nieuwsbrief bekijken.

- 20 mei 2016 -
Hanging baskets en eenjarigen volop in bloei
De hanging baskets en eenjarigen zijn na de warmte van begin mei volop in bloei gegaan. Er is volop keuze in kleur en varianten. Meer foto's vindt u in de fotoalbums op onze Facebookpagina.

 

- 2 mei 2016 -
Nieuwsbrief mei verschenen
In de nieuwsbrief van kwekerij Morning Glory van de maand mei leest u onder andere nieuws over ons assortiment hanging baskets, eenjarige en overige planten, het programma van onze kwekerij in 2016 en over het nieuw ontwikkelde druppelsysteem voor hanging baskets.Nieuwsbrief bekijken.

- 4 april 2016 -
Nieuwsbrief april verschenen
In de nieuwsbrief van de maand april leest u meer over het assortiment in 2016 en de uitbreiding van de plantencatalogus op onze site. Nieuwsbrief bekijken.

- 15 maart 2016 - 
Inschrijving workshops Hanging Basket maken geopend
Bij kwekerij Morning Glory kunt u in het voorjaar niet alleen kant-en-klare hanging baskets kopen, u kunt er ook een maken tijdens een van onze workshops. Er is keuze om volgens recept van kwekerij Morning Glory een Pastel danwel Bonte basket te maken. Meer informatie over data en prijs vindt u bij Programma Workshops Hanging Baskets.

 
  

- 6 maart 2016 -
Nieuwsbrief maart
De nieuwsbrief van de maand maart is verschijnen met onder meer nieuws over onze workshops Hanging Basket maken en een tipje van de sluier over nieuwe eenjarigen in ons assortiment van 2016. Bekijk de nieuwsbrief.

- 7 februari 2016 -
Nieuwsbrief februari
De nieuwsbrief van februari is verschenen. Hierin vermelden wij onze openingstijden en geven wij een tipje van de sluier van nieuwigheden in ons assortiment in 2016. Nieuwsbrief bekijken.


- 2 november 2015 -
Najaarsbaskets, potten en planten
Momenteel heeft kwekerij Morning Glory diverse najaars hanging baskets en potten te koop. Daarnaast vindt u bij ons een collectie winterplanten om zelf uw potten, bakken of border mee te vullen. Onze kwekerij is de hele maand november elke zaterdag geopend van 10.00 - 16.00 uur. Vanaf december zijn wij tijdens de wintermaanden gesloten. Begin 2016 vindt u op deze pagina de openingstijden vanaf voorjaar 2016.

 

- 25 september 2015 -
Najaarsplanten verkrijgbaar bij Morning Glory
Deze week zijn de eerste viooltjes binnen gekomen, waaronder een aantal nieuwe tinten en soorten. Onder andere hebben wij de nieuwe Viola Cool Wave in hangpotten. Deze nieuwe selectie groeit uit tot een grote en rijk bloeiende plant. Verder hebben wij andere najaarsplanten staan, zoals Loropetalum diverse Hebe - bloeiend en bladtinten -, Skimmia, Nandina, Leucothoë en ook de nieuwe Helleborus Winter Bells. Deze heeft hangende witgroene bloemetjes.- 13 september 2015 -
Nieuwsbrief september verschenen
De nieuwsbrief van september van onze Kwekerij Morning Glory is verschenen. Hierin nieuws over de workshops najaars hanging basket maken die in oktober en november bij ons te volgen zijn, het najaarsassortiment dat vanaf begin oktober te verkrijgen is en onze deelname aan de Najaarsmarkt van Hortus Amsterdam. Bekijk de nieuwsbrief.

- 4 september 2015 -

Workshop Winter Hanging Basket maken
Ook in de winter genieten van een groenblijvende en bloeiende hanging basket? Dat kan met de winter hanging baskets die vanaf eind oktober in onze kwekerij verkrijgbaar zijn. Zelf een winter hanging basket maken? Dat kan tijdens een van onze workshops Winter Hanging Basket maken. Op 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november 2015 van 10.00 - 12.00 uur zullen wij met deelnemers een grote (35 cm) hanging basket maken, gevuld met 15 planten, waaronder Viooltjes, Skimmia, Hedera, Cyclaam, Euonymus. De kleurstelling zal wit, paars, lila zijn met wintergroene accenten. Per workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen. De prijs is € 47,50 per persoon. Dat is inclusief basket, grond, planten en koffie/thee bij aanvang. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@kwekerijmorningglory.nl

- 27 juli 2015 -
Nieuwsbrief juli is verschenen
Het eenjarige en hanging basket seizoen, dat zich vooral in mei en juni afspeelt, is overgegaan in het seizoen voor andere bijzondere planten. In onze nieuwsbrief leest u onder andere meer over onze uitgebreide collectie vaste planten, nieuwe Begonia's en Origanums. Bekijk de nieuwsbrief.

- 28 juni 2015 -
Openingstijden zomer en najaar
Kwekerij Morning Glory is vanaf juli tot en met november elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Er is ruime keuze in een uniek assortiment eenjarige planten en meerjarige vorstgevoelige en vaste planten.

Heeft u een hanging basket bij onze kwekerij gekocht of er een gemaakt tijdens onze workshops, dan vinden we het leuk om te zien hoe hij bij u in bloei staat. U kunt foto's sturen naar info@kwekerijmorningglory.nl. We zullen uw foto dan toevoegen aan het foto-album op facebook.

Hebt u planten gekocht bij kwekerij Morning Glory en verwerkt in potten, basket, border of bakken? Dan vinden wij het leuk om foto's van het eindresultaat te ontvangen. Wij plaatsen de foto's dan in het foto-album op facebook. Foto's kunt u mailen naar info@kwekerijmorningglory.nl.

- 19 juni 2015 -
Bingerden en Aalsmeer Flower Festival dit weekend
Van 19 tot en met 21 juni staat kwekerij Morning Glory op de Internationale Kwekerijdagen op Landgoed Bingerden in Angerlo. U vindt ons bij standnummer 58. De kwekerij is gewoon geopend tijdens deze dagen en is daarnaast op zondag 22 juni extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur in verband met deelname aan het Aalsmeer Flower Festival.

- 30 mei 2015 -
De nieuwsbrief van mei
Onze nieuwsbrief van de maand mei is verschenen. Hierin onder andere een terugblik op onze eerste openingsmaand van ons eerste seizoen, onze deelname aan Bingerden, de oproep voor foto's van bij ons gekochte of in een workshop gemaakte hanging baskets, nieuwigheden in ons assortiment in de komende maanden en de extra openstelling op zondag 21 juni in verband met het Aalsmeer Flower Festival. Wilt u zich ook aanmelden op onze nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar info@kwekerijmorningglory.nl. Bekijk ook onze nieuwsbrief.

- 26 mei 2015 -
De hanging baskets en eenjarigen brengen volop kleur in de kas
Ons assortiment eenjarige en vaste planten is zeer uitgebreid en in ruime mate aanwezig in verband met de verlengde openingsperiode tot en met november. 
 

- 26 april 2015 -
De nieuwsbrief van april is verschenen.
U kunt de nieuwsbrief bekijken.

- 12 maart 2015 -
De nieuwsbrief van maart is verschenen
U kunt de nieuwsbrief bekijken.

- 28 januari 2015 -
Nieuwsbrief van januari is verschenen
In de nieuwsbrief van januari vertellen we onder meer wat de werkzaamheden zijn op de kwekerij waar we de komende maanden mee bezig zijn. Ook worden de nieuwe openingstijden vermeld. Bekijk de nieuwsbrief.

- 25 oktober 2014 -
Eerste digitale nieuwsbrief is verschenen
Het is voor sommigen misschien even wennen na jarenlang een papieren nieuwsbrief te hebben ontvangen, maar de eerste digitale nieuwsbrief van kwekerij Morning Glory is vandaag verschenen. Met de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van de kwekerij. In deze editie stellen wij ons als nieuwe eigenaren aan u voor en vertellen u waar we momenteel mee bezig zijn. Eind januari wordt de volgende nieuwsbrief verstuurd, waarin onder andere informatie zal staan over de openingstijden en workshopdata in 2015. Bekijk de nieuwsbrief.

- 30 september 2014 -
Stektijd
In het najaar zijn wij druk bezig met het verzamelen van zaden en vermeerderen van planten. Daarbij richten we ons ook op uitbreiding van het assortiment. Van de moederplanten nemen we stekken, zodat we in het voorjaar weer een uitgebreide collectie planten hebben. De eerste weken verblijven de nieuwe stekjes onder het koepeltje van de 'kraamtafel'. Na een paar weken hebben de eerste stekjes geworteld en kunnen ze in de kas gezet worden. Zo komt er weer plaats op de 'kraamtafel' voor nieuwe stekjes.

 

 

- 2 september 2014 -
Een mooie afsluiting en een mooi begin
In de afgelopen maanden waren al veel voorbereidingen getroffen voor de voortzetting van kwekerij Morning Glory door Chris Tilanus.
Op 1 september was het zover. Bert en Tinto sloten 18 prachtige jaren met kwekerij Morning Glory af en hieven het glas met Chris en Caroline Tilanus op een mooie start voor hen.

Chris Tilanus: “Met veel passie en toewijding gaan wij de Morning Glory visie voortzetten. De puurheid van de kwekerij en de uniekheid
van de collectie zal ik blijven nastreven. Caroline en ik wensen Bert en Tinto veel geluk toe met al hun nieuwe bezigheden.”

Bert en Tinto: “Met wat pijn in het hart nemen we afscheid niet alleen van onze Morning Glory planten, maar ook van onze Morning Glory klanten, van wie sommige ons al die 18 jaar trouw zijn gebleven. Wij vertrouwen erop dat zowel de  planten als de klanten zich net zo
thuis zullen voelen bij onze opvolgers.”


   Van links naar rechts:
    Tinto van Tuijl, Bert Verhoog, Chris Tilanus, Caroline Tilanus

            

 
Morning Glory